Op weg naar de Quantum Apocalyps

Terwijl de media zich aan het voorbereiden zijn op het 25-jarig jubileum van Google aanstaande maandag 4 september*, is Google zich aan het voorbereiden op wat zij denken dat de grootste verandering in de digitale wereld ooit zal zijn. Niet AI alleen gaat de wereld veranderen, maar AI in combinatie met Quantum Computing. Althans dat denken Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page.

Quantum doemdenken
Om die woorden kracht bij te zetten heeft de Chrome internetbrowser nu al een beveiligingsupdate gekregen voor wanneer de “Quantum Apocalypse” toeslaat. De nieuwe feature omvat cryptografie die bestand zou moeten zijn tegen de enorme rekenkracht waarmee toekomstige kwantumcomputers de meeste huidige versleutelingen kunnen kraken. Google staat niet alleen in het quantum doemdenken, ook de AIVD is zich al aan het voorbereiden op de Quantum Apocalypse. Meer weten? Luister naar Bas Dunnebier, hoofd Weerbaarheid bij de AIVD in de BNR Digitaal podcast.

* volgens sommigen is Google op 4 september 1998 opgericht toen het als bedrijf geregistreerd werd, volgens anderen bestaat Google al sinds het in 1996 begon als studieproject. Google zelf begon om vrij illustere redenen vanaf 2005 hun verjaardag te vieren op 27 september.

Delen op:

Twitter
Email
WhatsApp

Schrijf je in!

Ontvang elke week het laatste nieuws over Google, andere Big Tech bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen rondom technologie en AI. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

privacy

Verbod op politieke microtargeting?

Gepersonaliseerde advertenties. Een eufemisme voor advertenties gebaseerd op ons gedrag en onze voorkeuren. Of te wel; bedrijven die jou op maat gemaakte advertenties aanbieden, op