Google maakt meer winst dan ooit

Alphabet – het moederbedrijf van Google – heeft de cijfers over het tweede kwartaal van 2023 gepresenteerd. De omzet ging met 7 procent omhoog tot 74,6 miljard dollar en de nettowinst kwam uit op 18,4 miljard dollar – een stijging van bijna 15 procent. Als redenen noemt Google een sterke vraag naar cloudproducten en hogere advertentie-inkomsten. De omzet uit de cloudbusiness steeg met 28 procent tot meer dan $ 8 miljard, terwijl de advertentie-inkomsten met 3 procent toenamen. Dit zijn stevige cijfers, nadat over het eerste kwartaal van dit jaar de advertentie-inkomsten nog iets waren gedaald. De verwachte impact van ChatGPT als concurrent voor de zoekmachine lijkt zodoende niet terug te zien in de omzetcijfers.

Delen op:

Twitter
Email
WhatsApp

Schrijf je in!

Ontvang elke week het laatste nieuws over Google, andere Big Tech bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen rondom technologie en AI. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

privacy

Verbod op politieke microtargeting?

Gepersonaliseerde advertenties. Een eufemisme voor advertenties gebaseerd op ons gedrag en onze voorkeuren. Of te wel; bedrijven die jou op maat gemaakte advertenties aanbieden, op