DGF Techbrief Editie 8 – Claude vs. ChatGPT

Het chatbot-duel: uitdager #CLAUDE vs. #ChatGPT, de regerend kampioen.

🥊 Voor het eerst in een Nederlandse arena! Tijdens een superrrspannend vraaggevecht nemen de twee bots het tegen elkaar op. Onder andere met de vraag: Wie is Mark Rutte? En waarom is hij Feyenoord-fan? Hoe staat het met de baangarantie van software-ontwikkelaars onder invloed van AI? Claude en ChatGPT nemen de handschoen op. Check this out!

🤖 Claude werd vorige maand gelanceerd in een bèta-versie. De slimme chatbot is gemaakt door Anthropic, het bedrijf dat in 2021 werd opgericht door een groep ex-medewerkers van OpenAI (het bedrijf achter ChatGPT, waar Microsoft aandeelhouder van is).

💰 Google heeft inmiddels $ 300 miljoen geïnvesteerd in het bedrijf, dat met zijn chatbot een nieuwe standaard wil zetten. In de komende jaren wil Anthropic minstens vijf miljard dollar aan nieuwe investeringen ophalen.

Onder de projectnaam “Claude-Next” wordt gewerkt aan een AI-technologie die tienmaal zo intelligent is als het huidige LLM (Large Language Model) waarmee onze Claude het in de DGF Techbrief opneemt tegen ChatGPT.

Lees de volledige match hier!

Delen op:

Twitter
Email
WhatsApp

Schrijf je in!

Ontvang elke week het laatste nieuws over Google, andere Big Tech bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen rondom technologie en AI. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

privacy

Verbod op politieke microtargeting?

Gepersonaliseerde advertenties. Een eufemisme voor advertenties gebaseerd op ons gedrag en onze voorkeuren. Of te wel; bedrijven die jou op maat gemaakte advertenties aanbieden, op