Afluisteren met toetsenbord aanslagen

Onderzoekers van Cornell University in New York hebben een techniek ontwikkeld waarmee je door toetsaanslagen af te luisteren teksten kunt ‘lezen’. De wetenschappers hebben de toetsaanslagen op laptops opgenomen met een microfoon en vervolgens een AI getraind om de woorden te herkennen door de patronen te analyseren.

Afbeelding met DALL-E via de prompt: ‘listen to keystrokes’

De onderzoekers ontdekten dat het AI-model de inhoudt van getypte tekst vertaalde met een nauwkeurigheid tot 95%. Ook wanneer een gesprek via Zoom was opgenomen werd alsnog een nauwkeurigheid van 93% procent gehaald. Om te voorkomen dat je voortaan wordt afgeluisterd via je toetsenbord raden de wetenschappers aan om typestijlen te veranderen en ruis producerende software te gebruiken.

Delen op:

Twitter
Email
WhatsApp

Schrijf je in!

Ontvang elke week het laatste nieuws over Google, andere Big Tech bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen rondom technologie en AI. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

privacy

Verbod op politieke microtargeting?

Gepersonaliseerde advertenties. Een eufemisme voor advertenties gebaseerd op ons gedrag en onze voorkeuren. Of te wel; bedrijven die jou op maat gemaakte advertenties aanbieden, op